Buddyzorg foto 1
Buddyzorg foto 2
Buddyzorg foto 3
Buddyzorg foto 4
Buddyzorg foto 5
Buddyzorg foto 6
Buddyzorg foto 7

Buddy worden?

Als buddy geef je begeleiding en ondersteuning aan iemand met een ernstige ziekte. De inhoud van de begeleiding kan zeer divers zijn. Dit is afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden en de wensen en behoeftes van degene die je begeleidt. Er is geen buddy die niet met zijn cliënt praat, maar of dat gebeurt tijdens een kop thee thuis of op een terras, een wandeling of in de pauze van een film; alles is mogelijk. Ook praktische hulp kan onderdeel zijn van de begeleiding. Samen winkelen, boodschappen doen of samen naar de administratie kijken. Je bent géén thuishulp, verpleger of psycholoog. Je bent wel een maatje, iemand die meedenkt, begrip toont en samen met de cliënt probeert het leven wat te veraangenamen. Wat je doet, gebeurt altijd in overleg en binnen je eigen persoonlijke grenzen.

Ook buddy worden?

Sta je stevig in je schoenen? Heb je ’t hart op de juiste plek? Het je gedurende minimaal een jaar, minimaal één dagdeel per week beschikbaar? Lijkt het je fijn om op een persoonlijke manier iemand te ondersteunen en daarnaast jezelf te ontwikkelen, ook door deel te nemen aan intervisie- en thema-avonden? Wie weet is buddyzorg dan wel iets voor jou.

We vinden het belangrijk dat buddy’s goed weten waar ze aan beginnen. Daarom geven we veel informatie vooraf. Ook stellen we een aantal voorwaarden. Dit doen we om teleurstellingen bij jou als buddy en bij de cliënt te voorkomen. Ook proberen we op deze manier de kwaliteit van het project en van de begeleiding die we bieden te waarborgen.

Een aantal keren per jaar organiseren we een training voor nieuwe buddy’s.

Heb je interesse om buddy te worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de coördinatoren van Buddyzorg Nijmegen en omgeving: Karin van der Zwaluw, T 06 34000403 en Gabrielle Langhout, T 06 34000268. E buddyzorg@sterker.nl T 088 00 11 333.

Buddyzorg: Zinvol werk en een goed gevoel!

Een buddy vertelt: ‘Als buddy heb je een vertrouwensband met je maatje. Het gevoel dat je daardoor krijgt is niet in geld uit te drukken. Buddy zijn gaat om het leven zelf’.