Buddyzorg foto 1
Buddyzorg foto 2
Buddyzorg foto 3
Buddyzorg foto 4
Buddyzorg foto 5
Buddyzorg foto 6
Buddyzorg foto 7

Wat biedt buddyzorg?

Een buddy heeft aandacht voor jou en de dingen die je bezighouden rond je ziekte of andere problemen waarmee je worstelt. Samen kijken jullie naar wat jou kan helpen om weer verder te gaan. Een buddy geeft steun, maar kan ook afleiding bieden. Het is een persoonlijk contact met iemand die er voor jou is.

Buddyzorg Nijmegen en omstreken richt zich primair op sociale en emotionele ondersteuning. De relatie tussen buddy en cliënt is persoonlijk en gebaseerd op gelijkwaardigheid. Er wordt veel zorg besteed aan het maken van een juiste koppeling tussen buddy en cliënt.

Een ernstige chronisch of levensbedreigende ziekte of een ander ingrijpend probleem kan maken dat je je erg alleen voelt en je afvraagt hoe het nu verder met je moet. Je worstelt met vragen waar je met iemand over zou willen praten; je moet van alles regelen en wilt graag met iemand overleggen.

Een buddy kan in deze zoektocht naar het vinden van een nieuwe balans een steunende figuur zijn. Gelukkig vinden veel mensen deze steun bij familie, vrienden en buren. Soms echter haken juist mensen uit deze kring af, of iemand zélf wil zijn naasten niet te veel belasten. Daarnaast heeft niet iedereen een grote kring vrienden en familie om zich heen. Buddyzorg kan dan uitkomst bieden.

Een cliënt vertelt: ‘Als ik me rot voel kan ik dat gewoon zeggen. Ik ben erachter gekomen dat je met zoiets simpels als 'er zijn voor iemand', iemand heel gelukkig kunt maken’.