Buddyzorg foto 1
Buddyzorg foto 2
Buddyzorg foto 3
Buddyzorg foto 4
Buddyzorg foto 5
Buddyzorg foto 6
Buddyzorg foto 7

Buddyzorg Nijmegen ondersteunt mensen die door een ernstige chronische of levensbedreigende ziekte problemen ondervinden in het dagelijkse leven. Deze problemen hebben meestal betrekking op verliesverwerking, zingeving, isolement en eenzaamheid. Een ernstige ziekte heeft vaak grote gevolgen voor iemands leven. Het werk, de hobby’s en het sociale leven, alles lijdt onder de ziekte. Daarnaast zijn er vragen en emoties, zoals angst, boosheid en verdriet. Soms kunnen mensen deze emoties met bijna niemand delen. Ze ervaren onbegrip of ze vinden het moeilijk hun gevoelens te delen met iemand uit de directe familie-of vriendenkring. Dan kan buddyzorg een uitkomst zijn.

Buddyzorg helpt mensen de kwaliteit van hun leven te verhogen en hun zelfredzaamheid te vergroten. De manier waarop dat gebeurt verschilt per cliënt.

De vragen en wensen en mogelijkheden van de cliënt vormen altijd het uitgangspunt van de in te zetten buddyzorg. Deze worden besproken in het uitgebreide intakegesprek. Er wordt veel zorg besteed aan het maken van een juiste koppeling tussen buddy en cliënt.

De buddy spreekt de cliënt zoveel mogelijk aan op zijn of haar eigen kracht. Buddyzorg vindt plaats in de vorm van gesprekken, een luisterend oor, ontspanning en (in beperkte mate) praktische hulp.

  • Buddyzorg kenmerkt zich door een hartelijke respectvolle en gelijkwaardige relatie tussen buddy en cliënt, waarin beiden zich op hun gemak voelen
  • Buddyzorg wordt in principe wekelijks gegeven gedurende een periode van maximaal een jaar
  • Buddyzorg vormt een aanvulling op de professionele zorg en kan de zorg van familie en, vrienden en kennissen verlichten.
  • Buddyzorg is voor de cliënt kosteloos.

Buddyzorg Nijmegen en omstreken maakt deel uit van Sterker sociaal werk.